top of page
viber_image_2021-03-22_00-48-45.jpg

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Какво да посетим по време на нашата почивка?

Природата и богатото културно наследство на Белоградчик предлагат различни незабравими преживявания и атракции на туристите. Освен крепостта Калето и скалните масиви, докато сте в Белоградчик ще имате възможност да посетите и природонаучния музей, където може да видите повече от 3000 представители на флората и фауната, някои от които включени в червената книга на застрашените видове. Историческият музей, библиотеката и художествената галерия ще ви дадат възможност да научите повече за културата на града и хората. За тези, които се интересуват от астрономия,

градът разполага с астрономическа обсерватория, където може да наблюдавате луната, звездите и различни галактики. Градът предлага отлични условия за лов и риболов в близост до езеро Рабиша, а скалите са отлични за дълги разходки и планинско колоездене. Пещера Магура е една от най-интересните забележителности в региона. Пещерата е дълга 3 км и представлява красив подземен лабиринт с постоянна годишна температура от 12 градуса.

Тези климатични условия, често сравнявани с винопроизводителните райони във Франция са

чудесни за производството на едно от най-добрите видове шампанско в България.

Пещерата е включена в списъка на Юнеско за световно природно наследство.

Известна е със сталактитите и праисторическите рисунки датиращи отпреди 3000 години.

Пещерата е богата на редки флора и фауна видове.

Не по-малко забележителна е и пещера "Венеца", известна с красивите си сталактити и намираща се в непосредствена близост до Белоградчик.

bottom of page